НАЧАЛО / НОВИНИ  |  АРХИВ  |  Защита на личните данни
ЗА НАС  |  КОНТАКТИ  |  EN  | Начало Карта на сайта Обратна връзка Търсене
04.05.2018 ПОБЕДИТЕЛИ 201804.05.2018 ПОБЕДИТЕЛИ 2018

Ясни са вече лауреатите в тазгодишното, Десето издание на Националния конкурс за млади художници и писатели „Душата на един извор”. В творческото съревнование се включиха 230 млади автори в двете категории „Изобразително изкуство“ и „Литература“.

Сред младите художници, в първа възрастова група /15–19 години/, победителят е Диляна Любомирова Вълчева от София. Втората награда се присъжда на Камелия Аспарухова Топалова от София, а третата отива при Лия Николаева Желязкова, също от София. Носител на първата награда във втора възрастова група е Йордан Милков Хаджистойчев от град Сливен. Тук второто място е за Стелла Тони Николова от София, а трета е Теодора Радославова Коцева от гр. Несебър.

Победителите в раздел „Литература“ са Владимир Илиев Илиев от Карнобат – в първа възрастова група, както и Росен Николаев Карамфилов от София – в групата 20–25 години. Сред по-малките, втората награда се дава на Мая Дичева Дичева от Стралджа, а третата отива при Никола Веселинов Николов от Ямбол. Във втората възрастова група на второ място се нарежда Анамария Дончева Коева от Бургас. Третата награда е за Доника Ивова Везирска от София.

Церемонията за връчване на наградите на лауреатите в конкурса за млади литератори и художници „Душата на един извор” ще се състои на 8 юни в Ямбол. Както е по традиция, част от церемонията ще бъде откриването на експозиция от най-добрите картини. Художествените творби, заедно с най-доброто от раздел „Литература” ще бъдат събрани в сборник, който също е неделима част от историята на „Душата на един извор“. За включване в сборника, освен тези на победителите, са номинирани още 13 други творби в категория „Литература“, както и 11 творби от категория „Изобразително изкуство“.

Конкурсът е посветен на художника Жорж Папазов и изкуствоведа Кирил Кръстев и се организира от община Ямбол, „Овергаз” и фондация „Млада България”.


ОТЛИЧЕНИ И  НОМИНИРАНИ - ЛИТЕРАТУРА

ОТЛИЧЕНИ И НОМИНИРАНИ - ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО

04.05.2018
ПОБЕДИТЕЛИ 2018
13.03.2018
ДЕСЕТИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС
13.03.2018
КАК ДА УЧАСТВАМ?
13.03.2018
МАЛКО ИСТОРИЯ
powered by x-non : 0,020